Site Overlay
Kibbeling kruiden

Kibbeling kruiden

Kibbeling kruiden maken, iets wat je natuurlijk ook kant en klaar in de meeste supermarkten kunt kopen, maar zelf gemaakt is lekkerder en natuurlijk leuker.

Want wat is er nu leuker om tijdens een etentje of barbecue te kunnen zeggen dat de kruidenmix voor deze heerlijke kibbeling helemaal zelf gemaakt is, en dat er niets van dit lekkers uit een pakje of zakje komt.

Je kunt dan zeggen dat je nog net de kibbeling niet zelf gevangen hebt. De meeste mensen weten immers toch niet dat kibbeling meestal kabeljauw is, en dus geen echte vissoort.

Hoe gebruiken?

Kibbeling is eigenlijk een stukje vis dat bestaat uit stukken vis, vaak kabeljauw dat gefrituurd wordt. Officieel is het zelfs afval van de kabeljauw, maar tegenwoordig kan het van verschillende soorten vis komen.

Het is overigens wel één van de meest populaire stukjes vis, gebakken van de markt, maar ook steeds vaker thuis gebakken.

Met de kruidenmix die we hier maken wordt de kibbeling nog lekkerder. De kruidenmix die we hier maken kun je overigens ook gebruiken voor het krudien van lekkerbekjes.

Als je zelf kibbeling kruiden wilt maken dan doe je dat als volgt:

Ingrediënten

8 Theelepels Witte peper
6 Theelepels Gemalen Mosterdzaad
4 Theelepels Gedroogde Peterselie
4 Theelepels Kerriepoeder
2 Theelepels Nootmuskaat
2 Theelepels Uienpoeder
1 Theelepel Gemberpoeder
2 Theelepels Gedroogde Basilicum

Kibbeling kruiden maken
Een makkelijk te maken kruidenmix, die voldoende kruiden bevat om 10 porties kibbeling te kruiden, dus ook voldoende voor 10 personen.

Er kan verschil in smaak zitten met een gekochte versie uit de supermarkt, omdat iedere fabrikant zijn eigen mix aan kruiden gebruikt.

Kibbeling kruiden bewaren

Kibbeling kruiden kun je het beste droog en vooral donker bewaren. Bewaar je het in een glazen potje kan het licht smaakverlies veroorzaken.

Dus donker en droog bewaren in een keukenkast of voorraadkast, en dan ook nog eens in een afgesloten potje of voorraadbus.

Dergelijke kruiden kun je het beste niet in de koelkast bewaren, omdat de koelkast erg vochtig is. Wordt de kruidenmix vochtig, verliest het smaak en geur en gaat het erg muf ruiken.

Deze zelf gemaakte kruidenmix kun je op deze manier tot een jaar bewaren.

Invriezen

Kibbeling kruiden kun je invriezen, maar het heeft niet veel zin. In de vriezer raden we een bewaartermijn van 3 tot 6 maanden aan, terwijl dezelfde maar droog en donker bewaarde kruidenmix, tot een jaar goed blijft.

Vries je het toch in, kan de smaak minder sterk zijn na het ontdooien.

Deel ons op social media