Marokkaanse munt

Marokkaanse munt

Marokkaanse munt lijkt wat smaak en geur vanzelfsprekend veel op de gewone munt, maar de smaak is toch wat specifieker.

De Marokkaanse munt wordt vaker gebruikt om er thee van te zetten, en je kunt het im de zomer ook goed gebruiken in smoothies en mojito drankjes.

En het is natuurlijk in Marokko, maar ook in de omliggende landen, een kruid dat veelvuldig in verschillende recepten en andere lekkernijen gebruikt wordt.

Hoe gebruiken?

Meestal kun je Marokkaanse munt op dezelfde wijze gebruiken als andere soorten munt, er zijn inderdaad nog veel meer verschillende soorten met specifieke kenmerken, je moet er alleen we rekening mee houden dat bij deze soort de smaak vaak wat intensiever is.

In het noorden van Afrika, zeg maar in Marokko en Algerije, wordt het kruid bijvoorbeeld in combinatie met couscous gegeten, en zelfs in combinatie met vlees.

Wij zouden niet zo snel op dit idee komen, maar de smaak van de gerechten is verrassend lekker.

Hetzelfde is eigenlijk van toepassing op de combinatie watermeloen en Marokkaanse munt, heerlijk verfrissend op warme dagen.

En deze muntsoort wordt vaak gedroogd, vooral de blaadjes, om er thee mee te zetten, eventueel in combinatie met gewone of zwarte thee.

Marokkaanse munt bewaren

Takjes met daaraan bladeren kun je nog twee dagen in de koelkast bewaren, maar beter is het om de blaadjes tot gebruik aan de plant te laten zitten.

In de koelkast zal de smaak wat minder worden, daarom is twee dagen bewaren ook echt het maximum.

Een andere goede bewaarmethode is het drogen van de bladeren. Dit kun je in de zon doen, maar drogen in een voedseldroger of oven gaat sneller.

Invriezen

Marokkaanse munt invriezen is mogelijk, maar smaak en geur worden door het invriezen en het ontdooien wel wat minder.

Je kunt de blaadjes het beste van de stelen halen, en in een zakje invriezen.

Direct uit de diepvries in de handen het zakje heen en weer wrijven, waardoor je de blaadjes niet meer hoeft te snijden of hakken.

Deel ons op social media